Nordøya FTW

Vi fløy inn til Wellington hvor vi bodde på det veldig trivelige Booklovers B&B. Vi gikk tur gjennom en Hobbiten-location, så på utsikten før kjørte taubane opp på en topp, og gikk tur gjennom botanisk hage. På veien stoppet vi ved ikke mindre enn fem lekeplasser. Før vi forlot byen dro vi innom Te Papa-museet.

image

 

image

Vi la ut på veien, med traktoren vår. Ikke akkurat samme standard som den splitter nye superfancy Peugoten vi hadde i Australia, men etterhvert har vi blitt venner :-)

image

Første stopp var Palmerston North, og vi var alle litt spente på hvordan byen var og på om mye var forandret.

image

 

Glade, mette og litt trøtte spente vi setebeltene på og kjørte østover. På veien stoppet vi i Norsewood, et pittelite sted hvor Johanna slo seg ned, som ålingen Øystein Molstad Andresen skrev om. Vi fant denne hyggelige lille lappen på ytterdøra, og måtte nesten komme med en liten julehilsen :-)

image

Neste stopp var Clive, et pittelite sted i Hawkes Bay, rett ved Napier og Hastings. Vi lånte huset til Anna og Alo, med alt av leker man kan ønske seg – både inne og ute.

 

image

Napier er kjent for sin artdecostil, og vi var spente på om det funka. Vi ble alle gledelig overrasket! Flott promenade, stooor lekeplass og supersunn organisk mat – og grønnsaksjuice! Etter mye fritert fastfoodmat skrek tarmtottene i ren begeistring da fullkornrisen og bønnecurryen inntraff mageregionen. Helse i hver bit!

image

Vi kjørte oppom Te Mata – en liten fjelltopp i nærheten med flott utsikt utover landskapet og kysten. Flott!

image

Vi grillet og koste oss, og jeg fikk til og med tatt meg en joggetur langs elven i Clive.

image

Ut på veien igjen, nå forlot vi kysten og kjørte innover på øya. Vi kjørte over fjellet med litt lite bensin på tanken, og med rød lampe blinkende og pila godt under E da vi endelig kom til Lake Taipo og spottet en bensinstasjon. Litt vondt i magen der, men det gikk jo bra. Sukk. Flashback til barndommen. Jeg misliker sterkt å ha lite bensin på tanken.

Flott piknik ved innsjøen etterpå, ferdigsmurt matpakke og nykjøpt kaffe.

image

Videre, videre. Roturua neste. Her hadde Cecilie book og fiks gjort turens første lille hickup, vi var booket og betalt for tre netter, men vi skulle bare bli i to. Jaja, hadde vært verre andre veien! Tross alt bedre å være dobbeltbooket, enn å være husløs :-) hilsen min kloke, forståelsesfulle mann. Vi dro til Waikite Valley thermal pool og koste oss i de ulike kulpene og bassengene. Tipp topp. Gikk en liten ecowalk etterpå og så hvordan det kokende vannet rant i en elv nedover og ble sluset inn i anlegget. En flott liten tur!

image

På rusletur til Cromwell Park, endelig kom vi til Auckland!

image

Leave a Reply

Your email address will not be published.